Založit eTřídu

Zapomenuté heslo Registrace

Příběh eTřídy

Jsme Tomáš a František, zarostlí ajťáci. Ne, jako ajťáci se vlastně úplně necítíme. Nápad založit eTřídu se zrodil během pracovního rozhovoru jednoho chladného odpoledne v roce 2016. Úplnou náhodou. Spontánně. Neměli jsme to promyšlené. Když jsme zjistili, že v online sféře podobný projekt chybí, začali jsme chrlit nápady. Kdybychom byli v kůži učitelů a učitelek, žáků a jejich rodičů, eTřídu bychom rádi používali i my.

Nechceme děti uvěznit před monitorem. Pedagogům k hromádkám písanek nepřidáme starost navíc. Rodiče se nebudou muset přihlašovat celí nesví do složitého systému, kterému nerozumí. Vytvořili jsme hravou a vizuálně přátelskou webovou aplikaci, která vyhovuje online době.

eTřída není jen prostor pro zadávání úkolů a připomínání termínů. Podporuje vnitřní motivaci dětí a probouzí v nich radost ze sdílení. Otevírá možnost rovnocenné neautoritativní komunikace na ose učitel – žák – rodič. Považovali jsme za důležité vtáhnout do dění i rodiče, kteří s mateřskými školami a základními školami 1. stupně ještě aktivně spolupracují. S eTřídou nebudou stranou dění odkázaní na chaotické žákovské deníčky a otázky typu: jak bylo ve škole?, na které, jak všichni dobře víme, uspokojivá odpověď většinou nepřichází.

Učitelům a učitelkám umožňujeme prezentovat svou práci. Jak s eTřídou naloží, už necháváme na nich. eTřídu rozvíjíme v holešovické kanceláři, v letenských kavárnách i podnicích v Liberci a Varnsdorfu. Baví nás vymýšlet nové funkcionality a představovat náš projekt ve školkách a školách. Budeme rádi, když vám eTřída ušetří čas, pomůže budovat přirozený dětský potenciál a podpoří dobré vzájemné vztahy. A to je přece základ, ne?


eTřída používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Více informací Rozumím