Založit eTřídu

Zapomenuté heslo Registrace

Novinky na eTřídě: Hodnocení žáků

10. 5. 2018 Novinky

Navrhli jsme pro vás novinku, která jistě potěší jak učitele, tak rodiče a jejich školáky: hodnocení žáků! Nejde však o funkcionalitu, která by měla suplovat žákovskou knížku. Hodnocení na eTřídě funguje na základě sbírání bodů a je tedy interaktivním ukazatelem prospěchu dítěte, motivačním doplňkem klasického známkování.

Jak začít s hodnocením na eTřídě? V roli učitele si na svém profilu otevřete nastavení a v novém horizontálním menu zvolíte záložku Hodnocení žáků. Hodnocení musí být zapnuté, v opačném případě položka z horního menu zmizí. Názvy základních čtyř boxů jsou editovatelné, pro inspiraci ve výchozím nastavení uvádíme: znalosti, chování, spolupráce, aktivita.   


Vyučované předměty (matematika, čeština, výtvarná výchova…) vložíte přes formulář Nový předmět. Rodičům a žákům se bude navíc ukazovat součet nasbíraných bodů ze všech předmětů, které založíte, spolu s přehlednou časovou osou  Získané hodnocení lze vždy vynulovat, např. na začátku školního roku.

V hodnocení v horní liště jednoduše překlikáváte mezi předměty, které jste si založili, a udělujete hodnocení svým žákům. Detaily bodového hodnocení najdete pod ikonkou konkrétního žáka. Body v každém předmětu a oblasti hodnocení můžou libovolně stoupat či klesat právě podle chování, míry spolupráce a znalostí dítěte.  


Věříme, že novou funkcionalitu využijete naplno. Známkování od jedničky do pětky často nevypovídá o celkovém naladění žáka ve třídě. Nyní máte šanci oceňovat i za další důležité hodnoty. A aby to bavilo i školáky, chystáme v souvislosti s hodnocením možnost obléknout si medvěda Eduarda dle vlastního vkusu!

Alžběta Luňáčková

« zpět


eTřída používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Více informací Rozumím